-
-
-
En nuestro centro, disponemos de profesionales acreditados en el método BLW, pida su cita o consúltenos
Rosa Elena Yanez Especialista en nutrición
Beneficis que aporta el BLW
Aquest mètode permet al bebè tenir un millor control sobre la ingesta dels aliments, sense que des de fora l'adult exerceixi pressió perquè el nen s'acabi el plat. Aquest fet té tres avantatges, principalment:
Prevenció de l'obesitat, un benefici que també destaquen els pediatres de la AEPap.
- Bebè més feliç i menys irritable a l'hora de menjar
- Pares amb menys ansietat a l'hora de menjar
Però a més, a causa de les característiques del mètode, el BLW ajuda al bebè a desenvolupar les seves habilitats motores, perquè aprèn per si mateix i practica com agafar els aliments amb les seves mans.
Com saber si el bebè està preparat per a començar
A lo mencionado, los pediatras también añaden otras señales para saber si el bebé está preparado para iniciar el BLW, como comprobar si puede aplastar el alimento con la lengua y hacer movimientos laterales con las mandíbulas, y saber si es capaz de girar la cabeza para decir que ya no quiere más.
- Si ha complert sis mesos: en el cas dels bebès bebès prematurs hem de parar esment a la seva edat corregida, no cronològica.
- LA AEPap, també aconsella prestar una especial atenció als nens amb alguna dificultat en el seu desenvolupament, malaltia crònica o risc de desnutrició.
- Si es manté alçat o assegut sense suport.
- Si mostra interès quan veu als adults menjar i vol fer el mateix.
- S'emporta els objectes a la boca.
Els millors aliments per a començar amb el BLW
En general, els millors aliments per a començar amb el mètode són aquells que permetin una forma de cocció que ajudi a conservar tots els seus nutrients, al mateix temps que conserven una consistència adequada que faciliti l'agarri i la seva gestió en la boca.
Per exemple, el cuinat al vapor millora la biodisponibilitat d'alguns nutrients com la vitamina A, i minimitza la pèrdua d'uns altres com la vitamina C. Així doncs, podem oferir verdures com a fesols tendres, ramitos de coliflor o bròcoli, i altres tallades en tires com a carabassó, pastanaga, carabassa, patata, albergínia...
Els tubercles enfornats com a patates o moniatos també és una bona opció per a facilitar l'agarri sense que l'aliment es desfaci en excés a la mà.
Altres aliments recomanats per la AEPap per a iniciar-se són la carn o el peix guisat, cuinat o a la planxa tallat en tires, taquitos allargats de formatge, pa o torrades, coques d'arròs, boles d'arròs cuinat, macarrons, ou cuit picat...