Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Quan comencen a parlar els nens?

Els nens comencen a parlar normalment cap als 18 mesos, alguns diuen les seves primeres paraules a l’any i d'altres no comencen a parlar fins als dos o més.

Però això del parlar no us penseu que sigui tan fàcil! El parlar involucra diferents accions: escoltar, entendre, pensar, i voler i necessitar parlar. Segur que us heu trobat mares que diuen que elles ja entenen al seu nen! És clar, si de vegades només amb una mirada ja sabem el que ens vol dir el nostre fill, però d’aquesta manera no l’ajudarem a desenvolupar el seu llenguatge.

De la mateixa manera que els nens necessiten que els ajudem a caminar, també necessiten que els ajudem a parlar:

  1. Si el nen diu alguna paraula malament, contesta-li correctament. Per exemple, si ell diu "a toxe tencat" tu li pots dir: "oh, si! El cotxe s’ha trencat!".
  2. Allarga el que hagi dit el nen. Per exemple, si ell diu "nina" tu li pots dir: "la nina porta un vestit molt bonic, no?".
  3. Mireu contes junts i aneu explicant les imatges.
  4. Canteu cançons.
  5. Augmenta el vocabulari del nen donant-li diferents opcions: "vols cireres o maduixes?".
  6. Ell ha d’arribar a parlar com tu, no tu com ell! Per molt graciós que sigui que faci "zopes", no facis com ell!
  7. Fes-li fixar-se amb els diferents sons del carrer (els cotxes, les grues...) o de casa (el telèfon, la batedora, la rentadora...).
  8. Imiteu vosaltres mateixos els diferents sons (d’objectes, d’animals...).
  9. Cada objecte té el seu nom, no n’inventeu de nous, que ja té prou feina (el gos és el gos, i no un guau-guau).
    Sobretot el que s’ha de tenir és paciència. En les primeres edats (2 anys) els nens entenen molt més del que poden dir. Dóna-li temps per a parlar, que no hi hagi moltes distraccions i sempre contesta-li d’alguna manera quan et digui alguna cosa.

Tot això ajudara a anar estimulant el desenvolupament del seu llenguatge.

Font: "Com facilitar el desenvolupament del llenguatge", publicat pel Comitè d'Enllaç Permanent dels terapeutes de la parla / logopedes de la UE ("Dépliants concernant l'aide au développement du langage chez votre enfant", Comité Permanent de Liaison des Orthophonistes/Logopèdes de l'Union Européenne www.cplol.eu).

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue