Esteu aquí

Inici » Els procediments

Topografia corneal

Topografia corneal

Procediment Diagnòstic

Topografia cornealLa Topografia corneal permet l’estudi del relleu superficial de la còrnia, per a avaluar les possibles irregularitats i els diferents graus de curvatura.

Quines aplicacions té

La topografia corneal dona com a resultat una representació de tota la superfície corneal, mesurant gruixos, curvatura i relleu. Tota aquesta informació és imprescindible tant per a l’estudi d’idoneïtat com per a la posterior preparació de procediments com la Cirurgia Refractiva Làser, l’implant de lents intra-oculars o l’adaptació de lents de contacte. Posteriorment, la topografia corneal també ajuda a fer el seguiment dels resultats.

També és molt útil en el diagnòstic i seguiment de malalties corneals, com el queratocon, la degeneració marginal pelúcida, els astigmatismes irregulars, etc.

Preparació prèvia

No cal cap preparació prèvia.

Com es realitza

Auto-refractòmetre Nidek per a realitzar topografia cornealEl pacient seu davant del topògraf o refractòmetre amb el front recolzat sobre l’aparell, i l’examinador posa en marxa el procés, que és automàtic. Hi ha diverses tècniques per a obtenir resultats similars, i per al pacient no suposen cap diferència.

Efectes secundaris

La topografia corneal no produeix cap molèstia, tret de la possible incomoditat o cansament per la postura.

Riscos possibles

La topografia corneal és una prova innòcua i inofensiva que no implica cap risc.

Resultats

Els resultats d’aquesta prova són immediats. El metge obté un mapa de la còrnia que resulta molt valuós per al diagnòstic i preparació d’altres procediments.

En cas d’aplicar tractament, és habitual repetir el procediment periòdicament per a fer-ne el seguiment evolutiu.

Procediments alternatius

Hi diversos tipus d’aparells per a fer aquest procediment, que fan servir diferents tecnologies, però tots resulten innocus i inofensius per al pacient.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.